Ingrijirea tatuajului

Instructiuni pentru ingrijirea tatuajului

Acum ca ai scapat de momentul propriu-zis al tatuarii, este esential sa urmezi cateva reguli de baza in ceea ce priveste ingrijirea tatuajului, pentru ca procesul de vindecare al acestuia sa decurga, vorba aceea, ca la carte.In cele ce urmeaza, iti prezentam instructiunile corecte la capitolul ingrijire tatuaje, oferindu-ti totodata si cateva sfaturi utile in ceea ce priveste intretinerea tatuajului, pentru ca momentul rebaterii sa fie unul cat mai indepartat.

Reguli de baza pentru ingrijirea tatuajului proaspat facut

  • Dupa terminarea tatuajului pastrati folia de plastic pentru protectie intre 2 si 3 ore.
  • Cu mainile proaspat spalate indepartati folia si spalati usor cu apa calduta ( nu rece pentru ca nu curata si nu fierbinte pentru ca tatuajul va sangera si va va ustura piele foarte tare) si sapun cu ph neutru fara parfum si cu glicerina pentru bebelusi sau din plante pana cand indeparati unguentul si scurgerile aparute.
  • Uscati tatuajul prin tamponare cu un servetel uscat cca 1 min.
  • Ungeti tatuajul cu unguent special Sorry Mom sau alt unguent similar dand in strat subtire cat sa luceasca pielea.

Procesul de vindecare are doua parti:

1. In primele 2-3 zile trebuie acordata o mare atentie tatuajului. Acesta trebuie sa fie spalat ori de cate ori se elimina exces de tus sau se formeaza un strat subtire de lichid ce iese din piele(LIMFA), se spala tatuajul prin masari usoare cu apa calduta si cu sapun cu PH neutru pentru bebelusi pana se simte aceeasi textura a pielii naturala la atingere si se indeparteaza unguentul. Se sterge cu un servetel curat prin tamponare.

Se lasa 1 minut si se aplica un strat subtire de unguent prin masare a pielii 1-2 min. Aplicarea cremei este necesara numai atunci cand pielea este uscata si simtiti ca va strange, dar aplicata in strat foarte subtire.

Nu uitati ca spalarea tatuajului este obligatorie 2 zile de mai multe ori pe zi doar cand se simte coaja la atingere sau secreta tus sau apa. Este foarte important sa fie spalat in primele doua zile ori de cate ori este nevoie pentru a nu prinde coaja si pentru a se pastra culorile. Nu exagerati cu spalatul daca pielea nu o cere. Nu aplicati crema in exces pentru ca impiedicati respiratia pielii si apa eliminata din corp se va strange sub unguent provocand infectii. Nu rupeti cojile formate superficial, nu va scarpinati pe tatuaj si nu lasati prietenii sa puna mana sa vada cat de fina este coaja.

2. A doua perioada incepe dupa caderea completa a excesului de culoare, piela va fi subtire usor sticloasa,iar culorile vor parea sterse. Aceasta perioada dureaza 10-12 zile.

Tatuajul nu va mai fi spalat ci doar sters usor cu servetele umede Pampers (obligatoriu pampers pentru ca acestea nu au parfum si ajuta pielea sa se regenereze mai repede). Dupa ce il stergeti cu servetelul usor indepartand stratul de unguent , cu mainile proaspat spalate aplicati prin masaj usor unguentul in strat subtire.

Repetati procedeul cu servetelul umed si cu aplicarea unguentului de 3-4 ori pe zi sau cand simtiti ca pielea devine uscata. Nu indepartati cojile formate si nu va scarpinati. Este necesar sa fie ferit de lumina solara (este interzisa piscina, solarul sau orice alta sursa de ultraviolete) si evitati sa faceti dusuri fierbinti sau sa stati in apa fierbinte.

Tatuajele sunt afectate de razele ultraviolete care provoaca decolorarea acestora, prin urmare este recomandata o crema cu factor de protectie SPF50 cand expuneti tatuajul la soare si solar.

Daca aveti un tatuaj mare care a durat 6-9 ore pentru a fi efectuat si aveti frisoane si temperatura este necesar sa luati un antiimflamator (adagin de preferat) si un paracetamol sau o aspirina. Pt. orice nelamuriri nu ezitati sa ne sunati in intervalul orarului nostru.

Instructiuni pentru ingrijire Piercing

Reguli generale de ingrijire piercing

1. Pentru o vindecare piercing mai rapida, recomandam curatarea zonei de minim 2-3 ori pe zi, timp de 2-4 saptamani, utilizand monodozele de ser fiziologic.

2. Nu atingeti zona cu mainile murdare!

3. Pregatiti zona in vederea spalarii prin clatire cu apa calduta asigurandu-va ca inlaturati cojita formata cu ajutorul unui betisor de ureche. Aplicati apoi solutia de curatare.

4. Se va spala zona cu sapun Protex (dimineata si seara) pe toata perioada vindecarii.

5. DOAR in cazul unei infectii se recomanda Diprogenta, este o crema antiseptica, aceasta se foloseste cel mult 4 zile de 2 ori pe zi.

Reguli particulare de ingrijire piercing

1. Timpul de vindecare este de minim 1 luna.

1. Puteti misca bijuteria numai pentru a o curata.

1. Nu scoateti bijuteria in timpul vindecarii deoarece gaura se va astupa!

1. Nu folositi produse pe baza de alcool si nici apa oxigenata pentru curatare!

1. Nu folosi telefon /casti la urechea respectiva pe perioada vindecarii !

Nerespectand instructiunile , folosind altfel de creme sau sapunuri, nu ne asumam raspunderea pentru eventualele complicatii care pot aparea.

Vreau programare