In ziua de azi, industria cosmetica a evoluat intr-atat incat este capabila sa asigure femeilor, prin tatuaje cosmetice, frumusete de durata, fara niciun fel de efort din punct de vedere al intretinerii.

Asa-numitele tatuaje cosmetice sunt de fapt un machiaj semipermanent obtinut printr-o procedura denumita corect micropigmentare, extrem de populara printre reprezentantele sexului frumos, care astfel scap de povara machiajului de zi cu zi si de timpul pierdut realizand acest lucru, si castiga totodata incredere de sine, respectiv frumusete de durata, prin simpla evidentiere a trasaturilor fetei.

Tatuaje cosmetice prin micropigmentare

Asa cum a fost mentionat, micropigmentarea reprezinta procedura de obtinere a acestor tatuaje cosmetice sau tatuaje semipermanente cum mai sunt cunoscute. Realizata la nivelul sprancenelor, ochilor (mai exact pleoapa superioara si cea inferioara) si buzelor, este cea mai simpla, sigura si fina modalitate de tatuare semipermanenta.

Micropigmentarea presupune introducerea unor pigmenti 100% naturali in epiderma (stratul superior al pielii) zonelor amintite mai sus: sprancene, pleoape si buze. Pigmentii respectivi sunt testati dermatologic si alergologic, gama diversificata de nuante in care sunt disponibili facand posibila alegerea in functie de preferinte, culoarea pielii, forma fetei etc.

Durabilitatea pigmentilor in epiderma este cuprinsa intre 2 si 5 ani, acest aspect variind in functie de rapiditatea cu care pielea se regenereaza la fiecare persoana in parte. Dupa acest timp, persoana in cauza poate alege “reinnoirea” micropigmentarii, si implicit redarea aceleiasi intensitati ca la inceput a pigmentilor, sau varianta estomparii definitive in timp a acestora.

Pigmentare sprancene

Procedura de pigmentare sprancene este probabil cea mai populara atunci cand vine vorba de tatuaje cosmetice. Sprancenele joaca sunt rol esential in armonia oricarui chip, asimetria, respectiv inegalitatea acestora, precum si lipsa partiala sau chiar si lipsa totala pe alocuri aducand un dezechilibru in aceasta armonie a fetei, si nu in ultimul rand, favorizand instalarea neincrederii in sine.

Folosirea creionului dermatograf pentru sprancene reprezinta o optiune, insa de scurta durata, care “mananca” mult timp si duce la obtinerea unor rezultate nu tocmai placute din punct de vedere estetic. O alternativa mai eficienta, mai naturala, de efect si lunga durata este procedura de pigmentare sprancene, cu alte cuvinte, de tatuare sprancene.

Aceasta operatiune de pigmentare sprancene implica, dupa caz, realizarea unui contur si ulterior umplerea acestuia, sau reproducerea firului de par, ducand astfel la obtinerea unui tatuaj sprancene fir cu fir. Procedura in sine nu este dureroasa, si presupune in prima faza desenarea sprancenelor cu un creion dermatograf de aceeasi nuanta cu pigmentul ales de catre clienta, pentru ca aceasta din urma sa-si faca o idee asupra modului in care vor arata sprancenele. Dupa aceasta etapa, care implica totodata si stabilirea formei finale a sprancenelor in functie de particularitatile fetei, se trece la executia propriu-zisa a operatiunii de pigmentare sprancene.

Pigmentare pleoape, sau tatuaj contur ochi

Majoritatea femeilor care apeleaza la pigmentarea pleoapelor isi doresc un machiaj semipermanent ochi care sa le puna in valoare ochii si sa le intensifice privirea, fara niciun efort depus in acest sens. Un contur ochi permanent este solutia ideala pentru obtinerea tuturor celor mentionate, care totodata va scapa de stresul tusului ce nu rezista timp indelungat pe pleoapele dumneavoastra, si care devine o problema reala atunci cand mergeti la sauna, sa inotati sau sa faceti fitness.

De asemenea, acest machiaj semipermanent ochi este recomandarea pentru cele care poarta ochelari de aproape, si care intampina dificultati atunci cand doresc sa se machieze, celor care sunt alergice la produsele cosmetice pentru ochi, sau pur si simplu nu au timpul, respectiv rabdarea necesara pentru a realiza zilnic acest lucru.

Un tatuaj pleoape presupune realizarea unui contur cu nuanta si grosimea preferate de catre clienta. In functie de anumite aspecte, cum ar fi forma ochilor, sau look-ul pe care clienta il abordeaza zi de zi, acest contur ochi permanent poate fi subtire, fin si delicat, sau mai pronuntat si implicit mai dramatic. Indiferent de alegere, va veti bucura de un machiaj semipermanent ochi de efect, cu care va veti trezi in fiecare dimineata.

Pigmentare buze

Simbol al senzualitatii, buzele se numara printre cele mai apreciate trasaturi ale fetei, in special in cazul femeilor. In prezent, acestea din urma au posibilitatea de a mari, respectiv micsora volumul acestora, de a ascunde anumite imperfectiuni si eventuale cicatrici, sau pur si simplu de a le evidentia si sublinia frumusetea prin procedura de pigmentare buze.

La fel ca si in celelalte cazuri, pigmentarea buzelor presupune crearea unui contur cu creionul dermatograf, si ulterior implantarea pigmentilor doriti. Acest tatuaj contur buze reprezinta una din cele 2 variante de pigmentare buze disponibile, in functie de preferinte, doamnele si domnisoarele avand posibilitatea de a opta si pentru pigmentarea totala a acestora, fie una fina si discreta, fie una mai accentuata, care va da impresia ca sunteti data cu ruj.

Desigur, nuanta pigmentului ramane din nou la latitudinea clientei, in cazul unui tatuaj contur buze, culoarea putand fi o idee mai inchisa sau dimpotriva, mai pronuntata, pentru un look natural sau unul indraznet. Forma conturului propriu-zis, precum si nuanta finala vor fi alese sub indrumarea cosmeticienei, pentru ca rezultatul sa fie pe masura asteptarilor.

Tatuaje cosmetice prin Funky Tattoo

Pe langa imprimarea permanenta a desenelor pe piele, la Funky Tattoo puteti avea parte si de tatuaje cosmetice, salonul detinand personal calificat pentru executia procedurii de micropigmentare, precum si pigmenti pentru obtinerea unui machiaj semipermanent ca la carte.

Long Time Liner reprezinta alegerea noastra in materie de pigmenti pentru tatuaje cosmetice semipermanente, o marca recunoscuta in domeniul cosmeticii, si totodata unul dintre liderii la nivel mondial in ceea ce priveste tehnologia de machiaj semipermanent. De calitate superioara, pigmentii sunt 100% naturali, si au in compozitie ingrediente testate dermatologic si alergologic. Fie ca este vorba de pigmentare sprancene, tatuaj contur ochi sau pigmentare buze, avem solutia ideala pentru fiecare clienta in parte.

Aceste tatuaje cosmetice sau tatuaje semipermanente sunt mai mult decat o moda sau un moft; reprezinta calea cea mai usoara catre frumusetea de durata, de care veti avea parte in fiecare dimineata, metoda de evidentiere a trasaturilor fetei, de corectare a unor imperfectiuni, si nu in ultimul rand, modalitatea prin care veti fi mereu frumoase.